Nieuws

Maak samen met Dutch Spices het verschil, vermijd extra allergenen

Maak samen met Dutch Spices het verschil, vermijd extra allergenen

Nijkerk – ‘Kotsen van koriander’ is de veelbetekenende titel van het nieuwsitem dat afgelopen vrijdag door RTL werd uitgezonden over het toenemende aantal allergieën voor kruiden. Een recent Amerikaans onderzoek toont aan dat 2 tot 3% van de bevolking hier al last van heeft. Naast voedingsmiddelen bevat ook cosmetica vaker kruiden en daarom hebben vrouwen meer kans op een kruidenallergie.

De (voedsel)allergische consumenten ondervinden veel hinder in de dagelijkse productkeuze, zij zijn aangewezen op de informatie op etiketten. Voedingsmiddelenbedrijven kunnen (vrijwillig) nog veel verbeteren in de ingrediëntendeclaraties, onderkent ook de Stichting Voedselallergie. In Editie NL van afgelopen vrijdag roept voorzitter Erna Botjes de levensmiddelenindustrie op om duidelijk te communiceren welke allergenen een product bevat.
Maak het verschil en ga in op dit verzoek. Met de totaaloplossingen van Dutch Spices weet u welke grondstoffen u (niet) in huis haalt en dat deze vrij zijn van de 24 allergenen van de LeDa-lijst. Dutch Spices hanteert de strengste allergenennorm, VITAL 2.0.

Wilt u samen met Dutch Spices het onderscheid maken? Neem dan contact met ons op en u ontvangt het boek 'The Future of Food’ van trendwatcher Adjiedj Bakas. Tel: 033-2475600 of stuur een email naar: info@dutchspices.nl

Naar het overzicht