In de foodsector is het waarborgen van de voedselveiligheid cruciaal. Hiervoor vinden regelmatig audits plaats. Dat wij voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen, bewijzen wij ieder jaar opnieuw tijdens audits door onafhankelijke certificeringsbureaus. Voor alle claims en beheerssystemen heeft Dutch Spices de belangrijkste certificaten ontvangen. Naast algemene certificeringen, zoals BRC, beschikt Dutch Spices over specifieke certificeringen zoals Halal voor het voeren van claims zoals 'geschikt voor halal'.

VITAL-norm
Voor kruisbesmetting wordt de VITAL-norm aangehouden. VITAL staat voor Voluntary Incidental Trace Allergen Labelling. Deze norm is ontwikkeld door het Allergen Bureau om fabrikanten te ondersteunen bij de vraag of ze allergenen afkomstig door kruisbesmetting moeten etiketteren. VITAL biedt een systematische, risicogebaseerde aanpak en berust op drempelwaarden voor allergenen. Allergenen die boven de VITAL-norm (de drempelwaarde) in een product aanwezig zijn, moeten volgens dit systeem op het etiket worden vermeld als reëel risico op kruisbesmetting.
Dutch Spices garandeert dat zijn producten voldoen aan de VITAL-norm (mogelijke kruisbesmetting onder de drempelwaarden) en dat er geen declaraties of waarschuwingen over kruisbesmetting met allergenen nodig zijn.

BRC
De productiefaciliteiten van Dutch Spices voldoen aan de eisen vanuit het British Retail Consortium (BRC) omtrent voedselveiligheid. BRC Food is erkend door het GFSI, de wereldwijde samenwerking van de foodketen voor voedselveiligheid.
Vega(n)
Dutch Spices heeft alle grondstoffen beoordeeld volgens de gestelde criteria voor vegetarisch en veganistisch. Alle producten van Dutch Spices voldoen aan de eisen voor een vegetarisch en veganistisch voedingspatroon. Daarnaast is ook kruisbesmetting meegenomen en uitgesloten.

Halal
Op alle producten van Dutch Spices is een halalcertificering van toepassing. Zowel de grondstoffen als het productieproces voldoet aan de voorwaarden. Certificatie-instelling Halal Correct Certification heeft dit certificaat afgegeven. Deze instelling werkt volgens de internationaal erkende halalrichtlijnen op basis van kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001:2015 / EC 17065:2012.