Nieuws

Eco als nieuw winkelconcept bij de Aldi

Eco als nieuw winkelconcept bij de Aldi

Aldi heeft in het Britse Leamington Span een nieuwe winkel geopend volgens het ‘Eco Concept’. Aldi claimt 57% minder energie te verbruiken (tov een standaard winkel) door allerlei milieu- en duurzaamheidsinitiatieven.

Met een winkeloppervlak van ruim 1300 vierkante meter is het nieuwe filiaal één van de grootste Aldi-winkels in het Verenigd Koninkrijk. De winkel is voorzien van zes zelfscankassa’s. Bij de uitgang is er een mogelijkheid om producten te doneren aan lokale projecten en goede doelen.

Reclyclen
Bij binnenkomst kunnen klanten terecht bij de  recyclingmuur voor het inleveren van  bijvoorbeeld koffiepads, medicijn-strips, batterijen en cosmetische verpakkingen. 

Strijd tegen voedselverspilling
In strijd tegen voedselverspilling bemoedigt de AGF-afdeling de klant om meer losse groenten- en fruitproducten te kopen. 

Refill Station
Het modern vormgegeven Refill Station biedt klanten de mogelijkheid om zelf meegebrachte verpakkingen te vullen met verse noten, zaden en koffiebonen.

WInkelpand en omgeving
De winkel is (gedeeltelijk) voorzien van een groen dak en het parkeerterrein biedt tal van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Hiermee wordt body gegeven aan de Eco-Concept store, dat  in het teken staat van verantwoorde groei en duurzaamheid.

Groei discount
In het algemeen laten de discountsupermarkten een sterke groei zien door de stijgende kosten van levensonderhoud in Europa, want consumenten proberen op allerlei manieren geld te besparen en rond te komen. Het gecombineerde marktaandeel van Aldi en Lidl in het VK is in slechts 12 maanden gestegen van 14,2% naar 16,4%.

Naar het overzicht