Nieuws

Dutch Spices: blinkt uit met SimplyOK certificering

Dutch Spices: blinkt uit met SimplyOK certificering

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft Dutch Spices de audit voor de SimplyOK certificering succesvol doorlopen.

In 2018 was Dutch Spices het eerste bedrijf in de wereld waar een audit voor SimplyOK werd verricht en de certificering werd behaald. In 2019 en 2020 liet Dutch Spices wederom dit kwaliteitsniveau zien door voor het derde achtereenvolgende jaar de SimplyOK certificering te behalen.
Tijdens de SimplyOK audit wordt het allergenenbeheersystemen bij het bedrijf gecontroleerd.

Veilige voeding voor iedereen
Dutch Spices is opgericht met de missie om veilig voedsel voor iedereen te maken. Dit is een uitdaging in de wereld met een steeds groter aantal issues op het gebied van voedselveiligheid, inclusief allergenenmanagement. "We hebben aangetoond dat eten uitdagend en smakelijk kan zijn, en toch allergeenveilig en gezond,"

Trends
Dutch Spices volgt recente trends op de voet, zoals de toenemende belangstelling voor plantaardig voedsel en de 'Clean Label'-trend die een paar jaar geleden begon,

Interesse in veilige smaakmakers?
Voor interesse in veilige smaakmaker en trends, kunt u contact  met ons opnemen.

SimplyOK
SimplyOK is een stichting die tot doel heeft duidelijke, betrouwbare en volledige informatie over allergenen te communiceren, bijvoorbeeld op etiketten en productspecificaties. Allergenenbeheersystemen worden gecontroleerd door speciaal opgeleide auditors van certificatiedienstverleners Vinçotte ISACert en Lloyd’s Register, met extra aandacht voor de vijf basispijlers van allergenenbeheer, waaronder het voorkomen van kruisbesmetting. De SimplyOK-audit is een aanvulling op een FSSC-, BRC- of IFS-audit.

Naar het overzicht