Nieuws

Oproep aan consumenten om Paasboodschappen te spreiden

Oproep aan consumenten om Paasboodschappen te spreiden

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) roept klanten op hun supermarktboodschappen zoveel mogelijk te spreiden. Deze oproep is gedaan om de piekdrukte vlak voor Pasen te voorkomen.

De paasdagen zorgen traditioneel voor extra drukte in de supermarkt. Het advies van het CBL is om medio de week al de boodschappen te doen en om alleen te komen. Tot het laatste moment wachten is volgens het CBL ook onnodig. ‘Er liggen al volop paasproducten in de winkels die je vandaag of morgen alvast in huis kunt halen voor een vrolijke én veilige Pasen,’ aldus CBL-directeur Marc Jansen.

Pieken liggen al anders
Door de regels voor veilig boodschappen doen en door het feit dat veel mensen thuiswerken, zien supermarkten al dat klanten op andere momenten boodschappen doen dan normaal. Normaal is het in het weekend drukker dan op werkdagen. De laatste weken is het elke dag ongeveer even druk. Jansen: ‘Dat is ook precies de bedoeling. Die spreiding zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is om afstand te kunnen houden van elkaar en veilig boodschappen te doen.’

Veilig winkelen bij versspecialisten
Ook lokale versspecialissten mogen niet worden vergeten in deze periode. Van buitenaf is heel goed te zien of er voldoende ruimte is bij een slagerij, visspeciaalzaak of groentezaak. Veel ondernemers hebben speciale vloervakken voor de toonbank aangebracht, zodat klanten op veilige afstand van elkaar staan en de verse boodschappen kunnen doen. Ook initiatieven voor online of telefonisch bestellen en afhalen via een pick-up-point komen uit de grond.

Enkele tips om snel te winkelen:
- Maak vooraf een boodschappenlijstje. Zo verloopt het winkelbezoek snel en is er weer ruimte voor andere bezoekers/klanten
- Kom alleen naar de winkel. Dan heeft iedereen meer ruimte in de winkel.

Naar het overzicht