Nieuws

VBZ biedt podium aan SimplyOK over allergenenmanagement

VBZ biedt podium aan SimplyOK over allergenenmanagement

In januari organiseerde VBZ het Kwaliteitsplatform 'Allergenen volgens SimplyOK'. Dutch Spices gaf, als gecertificeerd SimplyOK bedrijf, een presentatie met vele praktijkvoorbeelden.

Charlotte ter Haar (VBZ) benoemd dat allergenen heel belangrijk zijn voor VBZ, omdat allergenen in veel productgroepen worden gebruikt. 

"Binnen SimplyOK wordt heel proactief nagedacht over een nieuw beleid. We weten allemaal dat we verder zijn dan we waren en we weten ook dat we er nog niet zijn. SimplyOK wordt gedragen door personen met een enorme betrokkenheid.  Tijdens het symposium wordt de stand van zaken weergegeven die in Nederland en zelfs in Europa op het hoogte niveau is." aldus Charlotte.  

Dutch Spices gaf, als gecertificeerd SimplyOK bedrijf, vele praktijkvoorbeelden. Thédor (Dutch Spices) benoemt dat SimplyOK de volgende stap in allergenenmanagement en voedselveiligheid is. Mede op basis van SimplyOK, is Dutch Spices in staat allergeenvrije  en smaakvolle producten te maken. Denk aan een 'sojasaus' zonder soja en een 'satésaus' zonder pinda.

Hier het interview Charlotte ter Haar en presentatie Thédor van der Vleuten.

Tijdens het symposium hebben diverse sprekers een update gegeven op het gebied van  allergenenmanagement.  
Presentaties door:
- VBZ: Charlotte ter Haar, Theo Heere
- Allergenen Consultancy: Bregje Kroeze
- Dutch Spices: Thédor van der Vleuten
- Lloyd's Register Nederland B.V: Jisvi Schreuder
- Jumbo: Johan Hulleman

Het symposium vond 14 januari plaats en werd bijgewoond door circa 60 deelnemers, veelal werkzaam als kwaliteitsfunctionaris in de voedingsmiddelenindustrie.

Naar het overzicht