Smaakvol en veilig van 24 allergenen

Met onze zeer schone en streng gecontroleerde producten is Dutch Spices uniek in Europa in wat zij doet. Dit is gerealiseerd door het bouwen van een compleet nieuwe productiefaciliteit in Nijkerk met als uitgangspunt ‘If you really want to change, you have to disconnect with the past’. Vanuit die basis is Dutch Spices ontstaan. Want als je smaakvolle en allergeenveilige producten wilt aanbieden, dan moet je volgens een strenge norm werken, de gehele keten hebben gecontroleerd en dagelijks openstaan voor optimalisaties. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de producten van Dutch Spices voldoen aan de strenge VITAL norm en dat betekent geen allergenen als ingrediënt verwerken en geen allergenen die mogelijk als kruisbesmetting aanwezig kunnen zijn.

Wettelijke allergenen Aanvullend
- Glutenbevattende granen - Noten - Cacao - Varkensvlees
- Schaaldieren - Selderij - Mais - Koriander
- Ei - Mosterd - Glutamaat - Wortel
- Vis - Sesam - Peulvruchten
- Pinda - Sulfiet - Lactose
- Soja - Lupine - Rundvlees
- Melk (inclusief lactose) - Weekdieren - Kippenvlees

Kwaliteit gaat voor tijd

De kwaliteitsafdeling is de spin in het web. Bij Dutch Spices is deze afdeling ‘de baas’ en is bindend in het bepalen van de voorwaarden. Zo worden alleen grondstoffen die volledig zijn gekeurd en gecontroleerd toegelaten voor productontwikkeling. De productiefaciliteiten zijn modern, de ruimte is High-Care, opslagcondities zijn volgens codering en zijn geborgd. Ook al moeten we ‘onder druk’ iets ontwikkelen, we gaan niet voorbij aan deze belangrijke waarden binnen ons bedrijf. Want alleen zo kunnen wij blijven garanderen dat we beloven waar we voor staan.

Spices

Allergenenbeleid

Dutch Spices maakt gebruik van het strenge allergenenmanagementsysteem, VITAL. Het VITAL systeem (Voluntary Incidental Trace Allergen Labelling), afkomstig uit Australië en Nieuw-Zeeland en mede-ontwikkeld door TNO in Nederland, is ontwikkeld om fabrikanten te ondersteunen bij de vraag of ze allergenen afkomstig door kruisbesmetting moeten etiketteren. VITAL biedt een systematische, risico gebaseerde aanpak die ondersteunt in het nemen van een beslissing over dit vraagstuk. Het VITAL systeem berust op drempelwaarden voor 11 allergenen en is portiegrootte afhankelijk. Allergenen die boven de VITAL-norm aanwezig zijn in een product, zullen volgens dit systeem vermeld moeten worden op het etiket als reëel risico op kruisbesmetting.

Het allergenenbeleid van Dutch Spices berust op deze VITAL-norm waarbij Dutch Spices garandeert dat de producten voldoen aan de VITAL norm en er geen declaraties of waarschuwingen over allergenen nodig zijn.

Kwaliteit

De kwaliteitsafdeling is de spin in het web. Bij Dutch Spices is deze afdeling ‘de baas’ en is bindend in het bepalen van de voorwaarden.