Passie voor smaak en passie voor ingrediënten

Door de jarenlange ervaring met ingrediënten en smaken, weten we exact hoe we de juiste smaak moeten opbouwen. Dagelijks ontwikkelen wij nieuwe combinaties en wij zoeken naar optimalisaties van bestaande smaken/recepturen. In alles wat we ontwikkelen, houden we rekening met 3 pijlers:

Omdat wij weten dat voedingsmiddelenbedrijven exact op de hoogte willen en moeten zijn over de grondstoffen die er bij hen binnenkomen, verzorgen wij uitgebreide productspecificaties. Deze zijn voor ieder product beschikbaar en nooit ouder dan één jaar.
Omdat er bij Dutch Spices geen gebruik wordt gemaakt van de 14 wettelijke allergenen (niet via receptuur en kruisbesmetting geborgd conform de VITAL-norm), komen die allergenen niet binnen in de bedrijven waar Dutch Spices smaakmakers levert. Dit geldt ook voor ingrediënten die niet zijn toegestaan vanuit de richtlijnen voor vegetarisch, veganistisch of halal. Zo bevatten onze producten nooit rundvlees, kippenvlees of varkensvlees. Ook kunstmatige smaakversterkers (E620 t/m E637) zoals glutamaat, worden niet gebruikt als ingrediënt. Zo werken we dagelijks aan onze droom om smaakvolle voeding te maken voor iedereen.

Benieuwd naar de VITAL norm?

Achtergrond van smaak

Achtergrond van smaak

Het woord ‘smaak’ heeft diverse definities. Zoals de gewaarwording die iets geeft, wanneer het als voedsel of drank geproefd wordt. Of een geheel van subjectieve voorkeuren, waarover volgens het gezegde niet over valt te twisten.
Bij het ontwikkelen van nieuwe smaken, maakt de afdeling productontwikkeling gebruik van de smaakpiramide.

  • 1.  Basic Notes: basisingrediënten voor de basissmaken, met kruiden en specerijen
  • 2. Middle Notes: voor functionaliteit, kleur, binding, conservering, garnering
  • 3. Top Note: specifieke kenmerkend voor beleving en smaak

Samenwerken

Door de directe en intensieve samenwerking met klanten maken wij samen smaakvolle productconcepten. Bij voorkeur helpen wij met smaaktesten in het eindproduct. Inmiddels hebben wij een ruime ervaring opgedaan in diverse applicaties zoals vlees, vleesvervangers, vis, kip, groente, AGF, snacks, broodwaren en zuivel.

Over Dutch Spices

Volgens de filosofie van Dutch Spices moet iedereen smaakvol en veilig kunnen eten. Want wij weten dat eten een belangrijke rol vervult in ons leven: voor gezondheid, voor groei en om samen van te genieten. En dat recht heeft iedereen. Vanuit dat ideaal is in 2011 Dutch Spices opgericht.

Meer over ons