Passie voor smaak en passie voor ingrediënten

Door de jarenlange ervaring met ingrediënten en smaken, weten we exact hoe we de juiste smaak moeten opbouwen. Dagelijks ontwikkelen wij nieuwe smaken en wij kijken naar optimalisaties van bestaande smaken/recepturen. Twee pijlers die hierbij altijd gelden: de combinatie van ingrediënten is in balans en smaakvol én de ingrediënten zijn veilig, dus vrij van allergenen volgens de VITAL norm.

Omdat wij weten dat voedingsmiddelenbedrijven exact op de hoogte willen en moeten zijn over de grondstoffen die er bij hen binnenkomen, verzorgen wij uitgebreide productspecificaties. Deze zijn voor ieder product beschikbaar en nooit ouder dan één jaar. Omdat er bij Dutch Spices geen gebruik wordt gemaakt van de 24 allergenen van de LeDa-lijst (niet via receptuur en niet via kruisbesmetting), komen er geen allergenen binnen in de bedrijven waar Dutch Spices ingrediënten levert. Zo werken we dagelijks aan onze droom om smaakvolle voeding te maken voor iedereen.

Benieuwd naar de VITAL norm?

Achtergrond van smaak

Achtergrond van smaak

Het woord ‘smaak’ heeft diverse definities. Zoals de gewaarwording die iets geeft, wanneer het als voedsel of drank geproefd wordt. Of een geheel van subjectieve voorkeuren, waarover volgens het gezegde niet over valt te twisten.
Bij het ontwikkelen van nieuwe smaken, maakt de afdeling productontwikkeling gebruik van de smaakpiramide.

  • 1.  Basic Notes: basisingrediënten voor de basissmaken, met kruiden en specerijen
  • 2. Middle Notes: voor functionaliteit, kleur, binding, conservering, garnering
  • 3. Top Note: specifieke kenmerkend voor beleving en smaak

PARTNERS FOR GREAT TASTE

Door de directe en intensieve samenwerking met klanten maken wij samen smaakvolle productconcepten. Bij voorkeur helpen wij met smaaktesten in het eindproduct. Inmiddels hebben wij een ruime ervaring opgedaan in diverse applicaties zoals vlees, vis, groente, AGF, snacks, broodwaren en zuivel.

OVER DUTCH SPICES

Volgens de filosofie van Dutch Spices moet iedereen smaakvol en veilig kunnen eten. Want wij weten dat eten een belangrijke rol vervult in ons leven: voor gezondheid, voor groei en om samen van te genieten. En dat recht heeft iedereen. Vanuit dat ideaal is in 2011 Dutch Spices opgericht.

Meer over ons