Nieuws

Dutch Spices omarmt het concept Vrij Voedsel

Dutch Spices omarmt het concept Vrij Voedsel

FREIBURG – Dutch Spices presenteert zich op 4 en 5 juni als standhouder en Founding Member tijdens de eerste Free From Food Expo in Freiburg. Tijdens de beurs gaat Dutch Spices het gesprek aan met bezoekers om zo bepaalde ‘kopzorgen’ weg te nemen. Denk hierbij aan de nieuwe wetgeving die op 13 december 2014 in gaat. De veertien wettelijke allergenen moeten dan onderscheidend op het etiket worden weergegeven en bovendien geldt de informatieplicht voor de aanwezigheid van allergenen. Dutch Spices biedt een unieke mogelijkheid om nu al een grote stap richting implementatie van de nieuwe wetgeving te zetten.

Vrij Voedsel
Het concept Vrij Voedsel wil zeggen voeding vrij van gluten, lactose en noten en tevens geschikt voor vegetariërs en veganisten. De aanleiding is dat de Laurier de afgelopen jaren een enorme groei heeft gezien in de vraag naar voedsel dat vrij is van allergenen. De festivalgangers met een voedselallergie- of intolerantie kunnen terecht bij de stand van Vrij Voedsel. Maar ook mensen zonder allergie kunnen hiervan genieten, want de gerechten zijn voor iedereen lekker!

Allergeenvrij volgens Dutch Spices
Dutch Spices heeft als droom allergeenvrije voeding voor iedereen en was gelijk enthousiast over het concept Vrij Voedsel. Dutch Spices is dé specialist in het produceren en vermarkten van allergeenvrije en smaakvolle kruidenmelanges: naast de 14 wettelijke allergenen, worden ook de 10 extra allergenen volgens de LeDa-lijst geweerd. Ook via kruisbesmetting zijn deze 24 allergenen niet aanwezig. Dit uitgangspunt maakt Dutch Spices uniek in Europa en mede hierdoor zijn de smaakmakers van Dutch Spices geschikt voor een concept als Vrij Voedsel*.
In de recepturen van Dutch Spices worden geen ingrediënten van dierlijke oorsprong gebruikt en zijn daardoor geschikt voor vegetariërs en veganisten.

*Let wel: Dutch Spices weert 24 allergenen en gaat hierin verder dan het concept Vrij Voedsel.

Naar het overzicht