Nieuws

Hotpotten als hotspot

Hotpotten als hotspot

De belangstelling voor gespecialiseerde concepten met groenten en vlees uit hete bouillon neemt toe. In de wintermaanden zeker leuk voor een avondje uit met vrienden, collega's of familie.

We gaan al meer dan tweeduizend jaar terug in de Chinese eetcultuur. Toen al was de hot pot is een traditionele Chinese dish .met hete bouillon in een (oorspronkelijk bronzen) pot. De bouillon krijgt door alles wat erin is gegaard een bijzonder smaakkarakter. Denk aan het garen van rauwe groentes, vlees en vis. Dus voor iedereen wat wils. Eventueel te serveren met rijst of noedels. De bouillon kan na afloop ook weer worden gegeten, dus geen afval.

Formule
Inmiddels is hotpotten een concept geworden voor restaurants. De formule Hot & Hot opende in 2018 haar eerste vestiging  in Rotterdam. Vandaag de dag zijn ook vestigingen te vinden in Utrecht, Eindhoven en in Amsterdam. 

Hotpotten, een werkwoord en formule op zich en een leuke afwisseling op kaasfondue.  
De beetgare gerechten uit de hotpot kunnen desgewenst worden geserveerd met een dipasus, zoals deze Dutch Spices garlic dipsaus.

Naar het overzicht