Nieuws

Consumentenbond: beroerde informatievoorziening door supermarkten bij online aankopen

Consumentenbond: beroerde informatievoorziening door supermarkten bij online aankopen

Supermarkten zijn verplicht om klanten te informeren over de producten die ze verkopen. De Consumentenbond deed een steekproef bij zeven online supermarkten. Online laten ze daarbij forse steken vallen.

,,Als consument moet je producten met elkaar kunnen vergelijken en weten waar ze vandaan komen. Het is belangrijk dat de informatie die je supermarkt geeft volledig is. We keken of de ingrediënten, de allergenen  en de voedingswaarde waren vermeld”, zegt Babs van der Staak van de Consumentenbond. 

Logisch
Omdat bovenstaande zaken vanuit de wetgeving verplicht zijn te vermelden, lijkt het logisch dat deze informatie online en/of op producten vermeld staat. Wie online boodschappen doet, krijgt die informatie in veel gevallen niet. Of de informatie is onvolledig. De Consumentenbond verrichtte onderzoek bij zeven supermarkten naar verplichte vermelding van informatie op de site. De bevindingen staan in de Consumentengids, die vandaag verschijnt.

Highlights
- Veel verschil tussen supermarkten: in alle winkels zijn gebreken  gevonden, Van de supermarkten in deze test zijn er 2 relatief volledig en vertonen af en toe wat gebreken. Maar de meeste supermarkten zijn behoorlijk slordig, 1 supermarkt zelfs heel slordig.
- Grootste missers: de voedingswaarde ontbreekt vaak gedeeltelijk of helemaal. Ook bij de herkomst van bijvoorbeeld vlees en vis gaat het vaak mis. 
- Verbeterbeloftes: vrijwel alle supermarkten beloven beterschap, dus goed nieuws. 

Lees  hier meer over het onderzoek en de beoordeling.

Naar het overzicht