Nieuws

Foodtrends zomer 2023

Foodtrends zomer 2023

Hoewel het échte zomerweer en het échte BBQ-weer dit jaar nog moeten komen, werkt Dutch Spices momenteel al aan een aantal mooie smaakrichtingen voor de zomer van 2023.

Buiten genieten
Zodra het voorjaar is,  de zon zich steeds vaker laat zien en de temperatuur aangenaam genoeg is om buiten te zijn, borrelt het gevoel om buiten te eten en te genieten met het gezin of met vrienden. 

Zomerse smaken
De afdeling productontwikkeling bij Dutch Spices bruist van energie en inspiratie. De verwachting is dat concepten die al jaren goed ontvangen worden, ook volgend jaar blijven. Denk aan burgers, spiesen, lapjes en vega-variaties. Momenteel worden hier enkele opvallende smaakconcepten voor ontwikkeld die heel goed passen bij het zomergevoel.  

Geweldig genieten
De nieuwe smaken zullen de consument vooral verrassen.  Dit is deels door de verrassende smaakcombinatie en deels door de gekozen smaakregio's van landen waar je niet direct aan een zomer BBQ denkt, zoals de Aziatische regio.

Inspiratie & Trends
Dutch Spices stelt tweemaal per jaar een inspiratie- en trendrapport op. Hieraan gaat een proces van marktonderzoek vooraf. De trends zijn de basis voor het ontwikkelen van nieuwe en vernieuwde producten en concepten. Hierbij worden vier stappen doorlopen:

Stap 1: Marktanalyse & Trendwatching
Stap 2: Trends kiezen & Groeperen
Stap 3: Productontwikkeling
Stap 4: Klantspecifieke oplossingen

Bovenstaande stappen worden door een intern trendteam doorlopen. Dit team heeft connecties met o.a. externe trendwatchers en stakeholders binnen de moederorganisatie. Aanvullend wordt er o.a. gebruik gemaakt van Innova en IRI. 

Klanttevredenheidsonderzoek
Vanuit ons klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat het grootste deel van onze relaties graag ge├»nformeerd wil worden over bedrijfsontwikkelingen en dit geldt ook voor het thema Inspiratie & Trend.  In september wordt het nieuwe rapport opgeleverd en volgt meer gedetailleerde informatie over de producten, smaken en concepten die momenteel ontwikkeld worden. Via nieuwsbrieven en via onze sociale media kanalen zullen wij hierover berichten.

Naar het overzicht