Nieuws

Helfty: hybride vlees op Belgische scholen

Helfty: hybride vlees op Belgische scholen

Leerlingen uit meer dan 200 scholen in België krijgen vlees voorgeschoteld dat voor de helft uit plantaardige ingrediënten bestaat. De bedoeling van schoolrestaurant-cateraar Scolarest is om een gezond en duurzaam eetpatroon bij leerlingen verder aan te moedigen.

Helfty
Het hybride-vlees kreeg te naam 'Helfty' en is gehakt gemengd met vegetarische ingrediĆ«nten.  Het assortiment bestaat uit hybride kippengehakt, varkensgehakt en rundergehakt. In de schoolrestaurants worden hiermee bijvoorbeeld worsten, balletjes en blinde vinken gemaakt

Samenwerking
Helfty is een resultaat van een samenwerking tussen 3 bedrijven: een cateraar,  een verwerker van vlees- en traiteurproducten en een bedrijf in de voedings- en foodservice-industrie. Alle drie sloegen ze de handen in elkaar om een vleesproduct te ontwikkelen dat minder vlees bevat zonder daarbij aan smaak in te boeten. 

Bijdrage Helfty
Reguleer vlees heeft impact op het milieu. Door wat minder vlees te eten, worden leerlingen aangemoedigd hun ecologische voetafdruk verder te verkleinen. Duurzaamheid is een positieve trend en hier sluit Helfty bij aan.

Lees  hier  meer over Helfty.
Lees  hier  meer over vegetarische en veganistische smaakmakers.

Naar het overzicht