Nieuws

Welke producten zijn gekozen tot de beste producten van het jaar

Welke producten zijn gekozen tot de beste producten van het jaar

De winnaars voor Beste Product van het Jaar 2021-2022 zijn bekend! Per categorie is een winnaar bekend gemaakt. Dit betekent dus 51 winnende producten en een overall winnaar!

Het is opvallend dat met name huismerkproducten van supermarktketens verkozen zijn. Dit geldt ook voor producten van lokale herkomst,  als het om vers gaat. Zo zijn 8 producten van AH en Jumbo verkozen, 4 van Jan Linders, 1 van COOP en Aldi.  Jumbo komt ook als overall winnaar naar voren met het product 'Jumbo Chocoladetaart'. 

Bekijk  hier de winnaars per categorie.

Achtergrond verkiezing
In 2014 is de verkiezing 'Beste Product van het Jaar Nederland' voor de eerste keer georganiseerd.  In deze verkiezing kunnen consumenten ook producten beoordelen.

Het concept is ontstaan vanuit de wens dat consumenten hun mening willen delen over hun favoriete producten. Het doel van de verkiezing is om consumentenproducten positieve media aandacht te geven. De producten worden beoordeeld op verschillende criteria. De winnaars worden bekroond omdat ze de hoogste score hebben behaald op de volgens de consument belangrijkste aspecten van een product.

Fabrikanten mogen zelf kiezen welke producten ze bij de organisatie aanmelden. Dit betekent dat consumenten alleen een lijst met producten te zien krijgen en hierop kunnen stemmen die zijn aangemeld.

Naar het overzicht