Nieuws

Allergeenveilig (inclusief glutenvrij), vega(n), halal

Allergeenveilig (inclusief glutenvrij), vega(n), halal

Tien jaar geleden startten wij Dutch Spices met de droom om voeding te maken voor iedereen. Dit voedsel moet smaakvol, veilig, betaalbaar en beschikbaar zijn voor een grote groep. Dus ook voor mensen met een voedselovergevoeligheid en ook voor mensen die de voedingsrichtlijnen van vegetarisch, veganistisch of halal volgen.

Volgens de filosofie van Dutch Spices moet iedereen veilig en smaakvol kunnen eten. Want wij weten dat eten een belangrijke rol vervult in ons leven: voor gezondheid, voor groei en om samen van te genieten. 

1. Allergeenveilig (inclusief glutenvrij)
Circa 2-3% van de mensen heeft een gediagnostiseerde voedselallergie. In Europa zijn dit circa 20 miljoen mensen. Hier komen de mensen met een voedselintolerantie nog eens bij. In veel situaties volgt het hele gezin gedeeltelijk het ‘dieet’ door het betreffende allergeen te weren. Dagelijks hebben dus miljoenen mensen met een voedselovergevoeligheid te maken.

Dutch Spices wil deze groep ontzorgen en biedt daarom smaakmakers waarbij de 14 wettelijke allergenen niet zijn gebruikt en kruisbesmetting is geborgd conform de strenge  VITAL-norm.  Dutch Spices is  SimplyOK  gecertificeerd, dit strenge allergenenmanagementsysteem berust op vijf pijlers.

2. Vegetarisch | Veganistisch
Een groeiende groep consumenten eet (bewust) meer plantaardig voedsel en minder/geen vlees of ingrediënten afkomstig van dierlijke oorsprong. Dit kan vanuit diverse overtuigingen, denk aan duurzaamheid, gezondheid of dierenwelzijn.

Dutch Spices heeft alle grondstoffen beoordeeld op de gestelde criteria voor vegetarisch en veganistisch. Alle producten van Dutch Spices voldoen aan de eisen die gelden voor een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon. Als aanvulling hierop is ook kruisbesmetting meegenomen én uitgesloten. 

3. Halal
Met circa 2 miljard moslims wereldwijd, is de Islam de tweede grootste religie. Tevens de snelst groeiende religie en dus ook de snelst groeiende groep die volgens de halal-richtlijnen eet.

Dutch Spices beschikt over het  Halal Correct Certification  en alle producten voldoen aan de gestelde eisen. Dit betekent dat alle producten van Dutch Spices geschikt zijn voor mensen die een halal-voedingspatroon volgen.

Naar het overzicht