Nieuws

VMT magazine: gluten- en lactosevrije claims blijvend relevant

VMT magazine: gluten- en lactosevrije claims blijvend relevant

In de november uitgave van het vakblad Voedingsmiddelen, management en technologie (VMT) is een bijdrage van Dutch Spices opgenomen waarin wordt ingezoomd op claims op voedingsmiddelen. Gluten- en lactosevrije claims zijn blijvend relevant.

Het artikel benoemd onder meer opvallende zaken bij productintroducties in West-Europa in de vleescategorie. Denk hierbij aan claims op verpakkingen, populaire smaken en clean label.

Allergenen verminderen zet door
Ook het verminderen van allergenen in de keten en daarmee in voedingsmiddelen zet door. Er is een groeiende groep consumenten die vanuit hun lifestyle bepaalde ingrediĆ«nten weert.  Aanbieders en producenten van voedsel spelen hierop in door meer producten aan te bieden voor deze groeiende groep consumenten. 

Allergeenvrije claims: blijvend relevant
Er is een toename van gluten- en lactosevrije claims. Vele introducties worden gedreven door deze claims. In 2019 bevatte 19% van de introducties in het vleesschap dit type claim.

Dutch Spices biedt mogelijkheden voor claims
Dutch Spices maakt geen gebruik van de 24 meest voorkomende allergenen in voeding. Via de smaakmakers van Dutch Spices komen dus geen allergenen in het eindproduct terecht. Dit biedt aanbieders en producten mogelijkheden claims op verpakkingen te plaatsen, zodat consumenten een overwogen keuze maken voor aankoop en veilige consumptie.

Lees het hele artikel:

Naar het overzicht