Nieuws

NVWA gaat naleving allergenenwetgeving strenger controleren

NVWA gaat naleving allergenenwetgeving strenger controleren

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft aangekondigd strenger te gaan handhaven op naleving van de Allergenenwet.

De wetgeving is sinds 13 december 2014 van kracht en heeft betrekking op niet-voorverpakte producten.  Deze worden vooral verhandeld in de horeca, ambachtelijke zaken, retail, sportkantines, een proeverij op locatie en online.  Aanbieders moeten consumenten altijd kunnen informeren over de aanwezigheid van allergenen in het product.

Online verkoop
Afgelopen maanden kopen consumenten steeds meer producten online, dit geldt ook voor voedingsmiddelen (boodschappen, lunch, diner). Deze 'verkoop op afstand' geldt ook voor  take-aways en maaltijdbezorgservices. Vanuit de wetgeving zijn deze bedrijven verplicht om allergeneninformatie op de website te hebben staan of telefonisch te kunnen verschaffen.

Allergenen relevant
Er is sprake van een groeiende groep met een voedselovergevoeligheid (allergie of intolerantie). De kans is dus groot dat foodprofessionals meer te maken krijgen met verzoeken van consumenten om bepaalde allergenen te weren.

Lees meer:   NVWA

Naar het overzicht