Nieuws

Introducties en trends in voedingsmiddelen

Introducties en trends in voedingsmiddelen

In Nederland wordt veelal gekeken naar (product-)introducties in Amerika en Engeland. Deze landen kunnen een richting geven voor succes in Nederland.

De smaakrichtingen ‘spices & seeds’ vallen in Amerika en Engeland het meest op (positie 1 en 2). Ook in Nederland is deze smaakrichting populair.

Amerikaanse voorbeelden
Een voorbeeld van een product in Amerika is Thick Cut Peppered Bacon: dik gesneden rookspek, rijkelijk bedekt met gemalen zwarte peper. Een ander voorbeeld is Great American Black Pepper Bacon Wrapped Filet Of Beef: rundvlees omwikkeld met een spekreep en voorzien van zwarte peper (geen MSG, glutenvrij).

Nederlands voorbeeld
Ook in Nederland is de pepersmaak populair, zowel bij vis (Gerookte Makreelfilet Peper) als bij rundvlees (Iers Rund Pepersteak). 

Aansluitend assortiment Dutch Spices
Het assortiment van Dutch Spices sluit aan bij de trends die we zien in bovenstaande landen.  Binnen de kruidenmixen geeft  Jack's Creole Mix een pittige smaak. De smaakrichting 'creole' is afkomstig vanuit de Zuidelijke Verenigde Staten en wordt gekenmerkt door peper, knoflook en kruiden zoals basilicum, salie. oregano en tijm.
Deze kruidenmix is toepasbaar op  diverse vlees- en worstsoorten, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren.

Een pittige smaak binnen  de productgroep sauzen, is weggelegd voor Joey's Creamy Peppered Sauce. Een saus met een pepersmaak, tevens romig en delicaat van smaak.  Crème is vervangen door een productmatrix van plantaardige eiwitten en vetten. Deze saus is toepasbaar op: AGF en diverse kip- en vleesproducten.

Voor alle producten van Dutch Spices geldt dat deze veilig zijn voor 24 allergenen en voldoen aan de vereisten voor veganistische en vegetarische producten.


Bron: Innova Market Insights

Naar het overzicht