Nieuws

Dutch Spices 100% VEGA & 100% VEGAN!

Dutch Spices 100% VEGA & 100% VEGAN!

Dutch Spices heeft aangekondigd dat al haar producten vegetarisch en veganistisch geproduceerd worden. Naast de belangrijke belofte dat alle producten allergeenveilig worden geproduceerd, zet Dutch Spices de volgende stap. Als eerste producent in smaakmakers worden ook alle producten 100% vegetarisch en 100% veganistisch geproduceerd.

Voldoen aan criteria
Dutch Spices heeft alle grondstoffen beoordeeld op de gestelde criteria. Als aanvulling hierop is ook kruisbesmetting meegenomen én uitgesloten. Dit betekent dat alle producten van Dutch Spices aansluiten bij de eisen van bedrijven die producten maken voor consumenten met een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon.

Duidelijke motivatie consumenten
Aanvankelijk kozen consumenten voor een vegetarisch voedingspatroon vanuit het principe geen vlees meer te eten. Tegenwoordig zien we een groeiende groep vanuit de overtuiging van duurzaamheid. Een ander (intern) motief is de verbeterde smaak van vleesvervangers. Duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke motieven voor een veganistisch voedingspatroon.

Drijfveer productontwikkelaars
Voedselproducerende bedrijven omarmen de groeiende trend van vegetarisch en veganistisch. Veel bedrijven geven aan dat deze trend een belangrijke drijfveer is voor alternatieve producten, zoals hybride producten. Daarnaast zijn alternatieven ontwikkeld en beschikbaar voor de andere ingrediënten die niet toegestaan zijn in een veganistisch voedingspatroon.

Bewustwording juiste leverancier voor smaakmakers
De meeste productontwikkelaars gebruiken hun reguliere ingrediënten bij de ontwikkeling van producten voor een vegetarisch en veganistisch voedingspatroon. Echter, gebruik maken van de smaakmakers van Dutch Spices betekent minder zorgen over allergenenmanagement én voldoen aan de gestelde eisen voor vegetarische en veganistische producten. Dit resulteert weer in minder onderbrekingen en zorgen bij afdelingen zoals inkoop, productontwikkeling en kwaliteit.

Dutch Spices zet volgende stap
De producten van Dutch Spices zijn breed toepasbaar. Naast een rijke variëteit, bijvoorbeeld voor vleesproducten, zijn deze smaakmakers ook geschikt voor vegetarische en veganistische voedingspatronen, omdat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong worden toegevoegd.

Naar het overzicht