Nieuws

Dutch Spices behaalt SimplyOK - hoogste certificering voor allergenenmanagement

Dutch Spices behaalt SimplyOK - hoogste certificering voor allergenenmanagement

​NIJKERK. Dutch Spices heeft in oktober de hoogste certificering op het gebied van allergenenmanagement verkregen. Dutch Spices zet met dit hoge kwaliteitsniveau een nieuwe revolutie in binnen voedselveiligheid.

Nummer 1 positie in allergenenmanagement
Dutch Spices is sinds haar oprichting voorloper door als eerste voedingsmiddelenbedrijf te kiezen om veilige en smaakvolle voeding voor iedereen te maken. Want Dutch Spices is veilig voor 24 allergenen en voldoet aan de VITAL norm. Met de certificering voor SimplyOK zet Dutch Spices een nieuwe revolutie in binnen voedselveiligheid. 

Bekijk hier de video  over de SimplyOK certificering. 

Zorgeloos
Inkoopmanagers, product ontwikkelaars en kwaliteitsmanagers krijgen te maken met onvolledige productspecificaties en onduidelijke informatie over allergenen in recepturen en grondstoffen. Thédor van der Vleuten, directeur van Dutch Spices, licht dit toe. “Vele voedingsmiddelenbedrijven worstelen met kwaliteitsvraagstukken. Als toeleverancier van allergeenveilige producten en onze voorsprong op het gebied van allergenenmanagement, lag de SimplyOK certificering in lijn der verwachting. Vele kopzorgen bij voedingsmiddelenbedrijven die met ons samenwerken, worden weggenomen.”

SimplyOK
SimplyOK heeft als stichting het doel om duidelijke, betrouwbare en volledige informatie over allergenen op bijvoorbeeld etiketten en productspecificaties te communiceren. Via een audit wordt het allergenenbeheersysteem met een extra focus op de vijf basispijlers van allergenenbeheer, waaronder kruisbesmetting, uitgevoerd door speciaal opgeleide auditors van een certificatie-instellingen Vinçotte Isacert ofLloyd’s Register. De SimplyOK audit geldt als aanvulling op een FSSC-, BRC- of IFS-audit.

Naar het overzicht