Nieuws

Fouten in allergenenmanagement belangrijkste oorzaak voor recalls in 2017

Fouten in allergenenmanagement belangrijkste oorzaak voor recalls in 2017

Retailers en voedingsmiddelenbedrijven hebben in 2017 flink wat producten terug moeten roepen. De meeste recalls (54 meldingen) hadden een verband met allergenen.

Allergenen Consultancy heeft een volledige oorzaakanalyse gemaakt. Hieruit blijkt dat veel recalls veroorzaakt worden door fouten in de etiketinformatie en verwisseling van etiketten of product.
Retailers en voedingsmiddelenfabrikanten in Nederland hebben in 2017 flink wat producten terug moeten roepen. Van de 65 door de NVWA gepubliceerde voedselveiligheidsmeldingen hield 63% verband met allergenen. Via andere kanalen zijn echter nog 13 aanvullende meldingen gedaan, waarmee het totaal op 54 meldingen komt.


Allergenen Consultancy heeft een volledige oorzaakanalyse gemaakt. Hieruit blijkt dat veel recalls veroorzaakt worden door fouten in de etiketinformatie en verwisseling van etiketten of product.
Leeshier het volledige artikel van Allergenen Consultancy.

Naar het overzicht