Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - beleid

Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam ondernemen. Vanuit een gevoel van maatschappelijke betrokkenheid en een duidelijke visie zijn wij constant op zoek naar de perfecte balans tussen sociale-, milieu- en economische belangen.

People

Wij accepteren geen kinderarbeid. Dit is besproken met al onze toeleveranciers. Wij bieden mensen met een verstandelijke beperking een passende werkomgeving. Met omliggende scholen hebben wij afspraken gemaakt over samenwerking en stageplaatsen. Wij stimuleren de inbreng en eigen verantwoordelijkheid van medewerkers.
Medewerkers helpen wij volop bij de persoonlijke ontwikkeling in de brede zin van het woord. Om jongeren inzicht te geven in de mogelijkheden van een professioneel industrieel bedrijf als werkgever, organiseren wij regelmatig rondleidingen voor onderwijsinstellingen in de omgeving. Zo leveren wij een bijdrage aan het dreigende tekort voor medewerkers in de levensmiddelenindustrie. In onze organisatie vinden we gezondheid belangrijk. Daarom bieden wij onze medewerkers bijvoorbeeld dagelijks gratis fruit aan. Ook wordt er regelmatig preventief medisch onderzoek gedaan.
De producten bevatten geen AZO-kleurstoffen. De reductie van zout en E-nummers zijn belangrijke speerpunten voor onze afdeling productontwikkeling.

Planet

Alle afvalstromen binnen ons bedrijf worden gescheiden. Om de pieken in het stroomverbruik in beeld te brengen en uiteindelijk zelfs volledig te beheersen, vinden metingen plaats op onze koelcompressoren. Wij zorgen voor het monitoren van de temperatuurkoelingen. Op die manier kunnen maximaal ingestelde waardes eventueel worden verhoogd. Het is hierbij wel belangrijk dat de temperatuur van de bewaaropslag gelijk blijft.
Met behulp van toevoeging van enzymen worden vervuilingseenheden in ons afvalwater gereduceerd. Wij gebruiken alleen papier waarvan de grondstof afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De verpakkingsmaterialen zijn 'foodgrade' en voldoen aan de geldende wetgeving voor levensmiddelen. Binnen het wagenparkbeheer ligt de focus op zuinige auto's en/of elektrische auto's.

Profit

Bij ons in het pand gaat de verlichting automatisch uit zodat wij minder energie verbruiken. Wij gebruiken benaderingsschakelaars voor de verlichting op de gangen en in de ruimtes waar mensen niet continu aanwezig zijn. Wij winnen warmte terug op de compressoren voor de verwarming van de entree van het gebouw.
In de productieruimtes zijn de luchtcompressoren voorzien van afsluitkleppen om luchtlekkage te voorkomen. Machines worden maandelijks gecontroleerd op luchtlekkages.

ISO26000

Voor het MVO-beleid maken wij gebruik van de richtlijnen van de ISO26000 norm. Zo doen wij ons best voor mens en milieu, voor nu en voor de toekomst.

ISO26000
“Wij geloven in een wereld waarin iedereen smaakvol en veilig kan eten.” Ongeacht of iemand een voedselovergevoeligheid heeft. Ongeacht of iemand vegetarisch of veganistisch eet en ongeacht of iemand volgens de halal-richtlijnen eet.